Kogalskab
Noter:
Smitten kaldes cretusfeldtjacobs sygdommen eller CJD.
Smitten kaldes cretusfeldtjacobs sygdommen eller CJD.
Smitten fra køerne sad i rygmarven eller i hjernen. kør der led af kogalskab kunne tilsidst ikke styre deres krop, de kunne ikke gå på benene, de mistede helt balancen. det sammen sker med mennesker hvis de bliver smittet. Når sygdommen bryder ud vil der ske en gradvis nedbrydning af hjernevævet indtil offeret til sidst bukker under.De kan også miste synet.
Smitten kan ikke neautraliceres ved hverken varme eller kulde. Og derfor forsvinder smitten ikke ved at kødet varmes op og derfor får vi smitten gennem kødet. I starten sagde man at det kun var folk fra 50-80 år der blev smittede, men denne teroi viser sig for ikke at være rigtigt. flere og flere unge blev også ramt at smitten.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biologi.
Vi har lært om seller.
først lavede vi et forsøg med et æg og eddikesyre. Hvor vi prøvede at ætse skallen væk. først forsvinder farven, og så skulle det gerne stille ætse skallen væk bagefter, så man kun har hinden på ægget og det indvendige tilbage. Skallen er af kridt.
Så har vi lavet to forsøg med kartofler. Vi udhulet begge, den ene kom der salt i og den anden sukker. Saltet i kartoflen får vandet til at opløse det, derved trækker vi vandet ud af kartoflen. og det sammen skulle gerne ske med sukkeret.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biologi:
Øl - Produktion
Hvad gjorde vi? Vi statede med at plukke roen vaske den og rive den på rivejern. vi brugte saften fra roen, lidt vand og lidt gær. det blandet vi sammen og kom i et reaglensglas. Væsken var meget beskidt af alt jorden fra roen.
Hvad kom der ud af det? En lys væske. alt jorden var "kogt" over. Det var rent syre der var tilbage. Og gæren lå på bunden. væsken lugtede meget af gær. Det smagte rigtigt meget af gær, ikke lige den bedste smag.
Mine Overvejlser.
Jeg har ikke de store overvejlser. Men det kunne være sjovt at prøve at lave en form for alkohol en anden gang.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biologi.
Vi har lært om seller.
først lavede vi et forsøg med et æg og eddikesyre. Hvor vi prøvede at ætse skallen væk. først forsvinder farven, og så skulle det gerne stille ætse skallen væk bagefter, så man kun har hinden på ægget og det indvendige tilbage. Skallen er af kridt.
Så har vi lavet to forsøg med kartofler. Vi udhulet begge, den ene kom der salt i og den anden sukker. Saltet i kartoflen får vandet til at opløse det, derved trækker vi vandet ud af kartoflen. og det sammen skulle gerne ske med sukkeret.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biologi:
Øl - Produktion
Hvad gjorde vi? Vi statede med at plukke roen vaske den og rive den på rivejern. vi brugte saften fra roen, lidt vand og lidt gær. det blandet vi sammen og kom i et reaglensglas. Væsken var meget beskidt af alt jorden fra roen.
Hvad kom der ud af det? En lys væske. alt jorden var "kogt" over. Det var rent syre der var tilbage. Og gæren lå på bunden. væsken lugtede meget af gær. Det smagte rigtigt meget af gær, ikke lige den bedste smag.
Mine Overvejlser.
Jeg har ikke de store overvejlser. Men det kunne være sjovt at prøve at lave en form for alkohol en anden gang.